Lyset i skoler og institutioner – er ikke godt nok.

Det lys som sidder i de fleste skoler og institutioner rundt om i Danmark har en kvalitet, som gør at elever, pædagoger og lærer bliver mere og mere trætte.

Det er ikke kun den dårlig kvalitet af lyset – energisparepærer og lysstofrør, som gør at elever, pædagoger og lærer bliver trætte, det er hele indeklimaet. Lys, lyd, luft og indretning.

Ifølge The Glaukom Foundation, kan belysning fra lysstofrørs forårsage træthed i øjnene , hovedpine, stamme og ubehag til folk, der har grøn stær. På grund af lysstofrørenes kvalitet – filmning.

Jeg har lige været til tamadag ”Lyset i skolen” hvor Peter Hansen Msc. og Werner Osterhaus fra Aarhus Universitet oplæg var en gennemgang af den nyestes forskning. Werner Osterhaus har skrevet en artikel om flimmer-detektion.

Nu kan jeg ved hjælp af min telefon, vise mine kunder hvor meget deres lys flimmer. Der er rigtig mange pærer som næsten ikke flimmer, det er et Måling af "pærer" flimmerspørgsmål om kvalitet.

” Light flimmer “ er betegnelsen for en hastigt svingende eller pulserende lys , der udsendes af nogle fluorescents.

”Flere mennesker samlet på få steder betyder mere trængsel, støj og luftforurening. Derfor skal vi allerede nu have fokus på bæredygtighed i vores arkitekturpolitik”, siger Kirsten Brosbøll. Bæredygtighed er for mig, en øget bevidsthed omkring kvalitet at vores indeklima – fra starten af et byggeri.

Der kan ikke kommenteres på dette indlæg.

LONE LINGS ● ROLIGHEDSVEJ 45 ● 8240 RISSKOV ● M: 23346978 ● E: info@lonelings.dk ● CVR NR 31691273