Lys i haven

Hvilken havebelysning har du, eller er du vild med?

For få år siden gik haven i seng med solen, fordi der blev mørkt i alle haverne på villavejen, når solen gik ned. Den nye og energi-lave LED belysning har skabt et øget fokus på udendørsbelysning. Læs mere om udendørsbelysning og lys i haven 

Lys i haven - giver stemningI dag bruger vi både udendørslyset til at skabe stemning i haven og lys på vores bolig. Det kan f.eks.være indirekte lys bag en busk eller et træ, som både giver et smukt skyggespil og liv til haven om aftenen. Det kan også være en mere diffus havebelysning, som med sin placering giver dybde til haven, og er med til at give en øget rumfornemmelse, når man ser ud over sin have fra huset.

En gennemtænkt udebelysning har to funktioner. På den ene side
giver lyset hygge og pynt på mørke aftener, på den anden side skal lyset sørge for, at indkørsel, stier og døre er belyst, så det er nemt og sikkert at færdes, når det er mørkt.

Udendørsbelysning

Udendørsbelysning er blevet en lige så vigtig del af indretningen som selve boligen. Udendørsbelysningen er med til at understrege boligens stil og fortælle noget om hvem der bor der.Lys i haven - giver tryghed

Det er en god ide at tænke på indgangen og hoveddøren som et rum i selve boligen, og lys-indrette derefter. Om lyset skal være nedadrettet, opadrettet eller noget helt andet, kommer an på hvilket hus du har, og hvilken stil du gerne vil have.

Om lyset skal være retningsbestemt eller skal være med stor spredning, vælges ud fra om du gerne vil lyse et areal op eller måske fokusere på en bestemt ting.

 Lys er ikke bare lys

Husk lys er ikke bare lys, men at lys i haven giver et rum mere. Du vil kunne nyde at se ud på din have om aftenen og få en større rumfornemmelse. Så tænk udendørslyset ind i din have.

Der kan ikke kommenteres på dette indlæg.

LONE LINGS ● ROLIGHEDSVEJ 45 ● 8240 RISSKOV ● M: 23346978 ● E: info@lonelings.dk ● CVR NR 31691273