Lynettens industrielle karakter

I morgen lørdag den 5 januar bliver Den Danske Lyspris uddelt.

Jeg har en sen aften været forbi Lynetten og må sige, at bygherrens ønskede om at fremhæve Lynettens industrielle karakter ved hjælp af lyset virker. Det virker rigtig godt. Det er et utroligt godt eksempel på, hvad det er lys kan gøre for en bygning – ja for et helt område. Jeg er ikke fotograf, men håber du kan få en ide af det varme hyggelige lys som strømmet ud af Lynetten.

Renseanlæg Lynetten blev indviet i 1980. Siden er anlægget blevet væsentligt moderniseret og udbygget for at leve op til nutidens miljø- og kvalitetskrav. Slamforbrændingsanlægget Lynetten er placeret på den østlige del af havnefronten i Københavns Inderhavn.

Idéen med lysdesignet er at lade lyset strømme ud inde fra bygningen. Der var et ønskede, om at fremhæve Lynettens industrielle karakter ved hjælp af lys i løbet af den mørke tid. Belysningen fokuserer på de fem store siloer, der er malet i forskellige orange og røde farver. De er placeret umiddelbart indenfor den store glasfacade ud mod havnen. I kontrast til bygningens varme og indre glødende kerne står skorstenen som et lodret element i rummet oplyst af hvidt lys.

Armaturerne, som belyser siloerne, er placeret, så lyset fremhæver siloernes cylindriske form. For at opfylde ønsket om en energieffektiv og bæredygtig løsning er der udelukkende brugt LED i projektet.

Der kan ikke kommenteres på dette indlæg.

LONE LINGS ● ROLIGHEDSVEJ 45 ● 8240 RISSKOV ● M: 23346978 ● E: info@lonelings.dk ● CVR NR 31691273