Hvad koster sundt indeklima?

For lidt, forkert, blændende eller ensartet lys, skaber dårligt indeklima og dårlig trivsel.

Vuggestuen Ny Vimmerby har arbejdet aktivt med deres lysdesign, og de har efterfølgende oplevet et sundt indeklima og øget trivsel. Varieret lys gør at børn og voksen bedre kan orientere sig i lokalet, det giver mere ro og færre konflikter.

Hos Ny Vimmerby er de meget bevidst omkring værdien af et sundt indeklima, og lyset var højt på deres prioriteringsliste. ”Prisen er jeg helt tilfreds med. Det var selvfølge mange penge at bruge fra vores budget, men jeg synes, at vi har fået rigtig meget for pengene”, siger pædagogisk leder Susanne Olesen fra Vuggestuen Ny Vimmerby i Aarhus.

Personalet i Ny Vimmerby er meget klare omkring vuggestuens vision og værdigrundlag. Dagtilbud Ø-gaderne som Ny Vimmerby høre under, tager afsæt i værdigrundlaget: Troværdighed – Respekt – Engagement. Ledergruppen i Dagtilbud Ø-gaderne arbejder bevidst med at implementere visionen for dagtilbuddet. Læs mere om Ny Vimmerby på deres hjemmeside.
Sundt indeklima behøver ikke koste så meget

Det ses blandt andet ved at den pædagogiske leder Susanne, har samlet og gemt gamle Louis Poulsen Værkstedslamper, fra andre intuitioner i Aarhus kommune.

Det har været en rigtig spændende opgave, at få de ”nye” gamle lamper til at passe til de forskellige stuer. Der var 4 forskellige farver og 22 gamle lamper, som vi skulle have til at gå op, med de eksisterende lamper. Det er helt i tråd med min overbevisning og den måde ImPlacement arbejde på. At genbruge og ikke bare købe nyt, for at købe nyt. Vuggestuen har kun købt få supplerende nye læse lamper, for at kunne få den helt rigtig sunde belysning på deres stuer.

Rigtigt lys giver gladere børn og et sundt indeklima.

Lys, farver og indretning giver ro og overskud.Vi har lavet en lyssætning med 3-4 forskellige tændinger pr. stue, for at kunne skabe den helt rigtige varierede belysning. En belysning, der er en aktiv del af vuggestuens pædagogik. Lyset skaber naturlige legeområder, ud fra ideen om rum i rummet. Når der er lys-rum på gulvet, vil børn automatisk søge disse lys-rum. Dette er med til at give overblik og derved øget trivsel og ro. Lamperne er placeret, så der er fokus på de forskellige aktiviteter, der kan være på stuen.

De gamle Værkstedslamper er designet, så de ikke blænder – det gode ved kvalitetslamper er, at de kan genbruges. Der er LED pærer i alle lamper, som er med til at sikrer et meget lavt energiforbrug, samtidig med en høj farvegengivelse.

Vælg pærer bevidst og skab lys-rum i rummet, i stedet for den kedelige og forvirrende ensartede belysning. Pærerne som vi har valgt til vuggestuen, er af høj kvalitet. Farven rød gengives som rød, hvilket har stor betydning for trivslen.

Hvad koster et sundt indeklima og hvorfor bruge vi ikke penge på det?Inddrag lyset i pædagogikken.

Den bedste planlægning af lyset starter med en grundig behovsanalyse:

  • Hvilken aktivitet skal der være plads til?
  • Hvor er der brug for det gode lys?
  • Hvordan sikres den varierede lyssætning?

Kontakt os på 23 34 69 78, hvis du vil høre mere om varieret kvalitet lys, der sikrer det sunde indeklima.

Der kan ikke kommenteres på dette indlæg.

LONE LINGS ● ROLIGHEDSVEJ 45 ● 8240 RISSKOV ● M: 23346978 ● E: info@lonelings.dk ● CVR NR 31691273