Er der forskel på LEDpærer ?

Hvad skal en LED pærer koste?Ikeas billigste LED-pære koster 39 kroner, mens den dyreste koster 89 kroner. Pærer af andet fabrikat og bedre kvalitet koster langt over 100 kr.

Tommelfingerreglen er dog stadig, at de dyreste LEDpærer er de bedste.

Anne Bay der er direktør i den uafhængige forening Dansk Center for Lys siger: »Der findes en masse skrammel på markedet. Det er svært, at lave en gennemtænkt LED-pærer med høj kvalitet af indmad, optik og køleribber. Det er et højteknologisk produkt, der gerne skal have en meget lang levetid. Derfor er dyrest som regel lig med bedst«.

Hos Louis Poulsen er budskabet, at du skal vælge de dyreste LED-pærer, hvis du ønsker en god farvegengivelse. Til gengæld kan du regne med, at din nye lyskilde kan brænde i mindst 25 år.

Husk de nye begreber, når du vælger pærer:

  • Ra tallet er lysets kvalitet – Jo højre jo bedre
  • Lumen er mængden af lys der komme ”ud” af pæren
  • Kelvin er farven på pæren – fra varm (rødlig) til kold (blålig) over neutral (hvid)

De nye LEDpærer af den gode kvalitet, er ikke kun gode for miljøet – nej lyset kan være med til at give et bedre helbred.

Anne Bay fra forening Dansk Center for Lys understreger, at LEDlysets kvalitet kan forbedre helbredet hos en lang række mennesker:

»Først og fremmest skal lys selvfølgelig give gode synsbetingelser for mennesker. Vi skal kunne se bøffens røde farve på tallerkenen og hudens toner i badeværelsesspejlet. Men lys kan også højne folkesundheden«. Kilde Politiken artikel ”Fremtidens lyspærer gør dig sund”.

Husk hvis din pærer ikke er kraftige nok, påvirker det din evne til at fokusere, til at se tydeligt og derved til at koncentrere dig.

Der kan ikke kommenteres på dette indlæg.

LONE LINGS ● ROLIGHEDSVEJ 45 ● 8240 RISSKOV ● M: 23346978 ● E: info@lonelings.dk ● CVR NR 31691273