Boligglæde på arbejdspladsen styrker arbejdsmiljøet

Kroppen reagerer på de fysiske rammer

Kroppen og vores trivsel reagerer på de lokaler vi opholder os i. Det er ikke ny viden, men nu har Professor Poul Henning Kirkegaard fra Aarhus Universitet og hans team af ph.d.-studerende målt kroppens reaktion på farver, lysindfald, akustik, planter, materialernes overflader, møbler og tæpper der har indflydelse på vores umærkelige, men målbare fysiske reaktion.

Bevidst rumdesign giver boligglæder

Bevidsthed er at tænke over hvilken opgave de forskellig møbler har. Placer dine møbler så de støtter arbejdsopgaven og derved styrkes den gode akustik. Når arbejdsopgaver og arbejdsrutiner bliver synlige i indretningen og lyssætningen mindskes uvedkommende støj. Oplevelsen af boligglæde giver et styrket arbejdsmiljø på arbejdspladsen. Sanne Roesen fra Terapi & Coaching fik boligglæde ind i hendes nye indretning, lys og farvesætning. Kontakt mig på 23 34 69 78 eller mail til Lone Lings hvis din virksomhed også skal have boligglæde, et klart branding signal og et styrket arbejdsmiljø. Vær bevidst ved brugen af farver, kunst, billeder og vægudsmykning. Skab hjemlige miljøer – det giver tryghed og balance.    Væg farver samler lokale

 

Lys skal give en rum oplevelse

Skab varierede lysforhold ved at skabe synsoplevelser med pærer af forskellig farvetemperatur. Brug for eksempel væglamper og bordlamper til at skabe varierede lysforhold i rummet. Få dagslys og kunstlys til at samarbejde. Dagslys er gratis og sundt hvis det ikke blænder og forstyrrer.

Husk den personlige skrivebordslampe som kan indstilledes, så den passer til medarbejderens forskellige behov. Tit er den personlige skrivebordslampe og dagslyset tilsammen nok til at give et sundt arbejdslys på kontoret.

Indretning kan gøre os syge

Stressniveauet øges ved mangel på boliggælde på arbejdspladsen og dette kan være med til at gøre os syge.
Poul Henning Kirkegaard og hans team har målt blodets indhold af stresshormonet cortisol, blodtryk og hjerterytme. Tilsammen giver det en indikation af kroppens homeostatiske balance eller ubalance – populært kaldet stressniveau. Kilde BrancheArbejdsmiljøRådene

Mødelokaler med helhedsoplevelse

 

Resultatet af undersøgelsen giver os evidens for, at vi kan designe bygninger og lokaler der fremmer helbredet, styrker arbejdsmiljøet og støtter oplevelsen af boligglæde. Men omvendt kan vi også ubevidst designe og indrette vores arbejdspladser på en sådan måde at vores arbejdsplads kan medvirke til at gøre os syge med øget stress. Hos Sparekassen Kronjylland´s afdeling i Aarhus har vi skabe en afdeling der understøttet deres ønske om at være en afdeling hvor kunden får en helhedsoplevelse af hjemlighed, ro, tillid og tryghed.

Jeg har de sidste 7 år arbejdet med løsningsforslag der understøtter det sunde arbejdsmiljø ud fra helhedsløsningerne. Samspil mellem indretning, farver og belysning i forhold til arbejdsmiljø, CSR, boligglæde og trivsel. Hvis du gerne vil vide mere om, hvad der virker og hvordan du støtter trivslen og derved øger arbejdsglæden så kontakt mig på 23 34 69 78 eller Lone Lings.

”Det handler om hvordan vi sanser et rum. Når kroppen reagerer på de fysiske rammer og kommer i ubalance, er det et udtryk for en negativ påvirkning. Det er ikke noget folk mærker i dagligdagen, men hvis man dag efter dag opholder sig i et fysisk miljø, der skaber ubalance, så bliver det til en fysisk belastning som kan gøre os syge – eller forlænge den tid vi er om at blive raske”, siger Poul Henning Kirkegaard Professor fra Aarhus Universitet.

Som indretningskonsulent Lone Lings indretter jeg med udgangspunkt i de møbler, I har i forvejen. Eventuel med forslag til supplerende møbler. I mine løsningsforslag placerer jeg møblerne så de er med til at støtte arbejdsgangen og derved akustikken. Jeg lyssætter så der skabes forskellige lysforhold og lysrum. Jeg arbejder altid med forskellige farvetemperaturer så synsoplevelsen får en støttende effekt for trivselen og boligglæden. Vægfarver og udsmykning tilpasses helhedsløsningen så samspillet mellem farver, lys og indretning giver et sundt arbejdsmiljø. Kontakt mig på 23 34 69 78 eller Lone Lings så finder vi ud af hvordan jeg kan hjælpe jer. Den første indledende telefonsamtale er selvfølgelig gratis.

Der kan ikke kommenteres på dette indlæg.

LONE LINGS ● ROLIGHEDSVEJ 45 ● 8240 RISSKOV ● M: 23346978 ● E: info@lonelings.dk ● CVR NR 31691273